Felhasználási feltételek

basic page header image
Termen si conditii

1. 1. MEGHATÁROZÁSOK ÉS KIKÖTÉSEK

Ameco - a román jogi személy AMECO RENEWABLE ENERGY SRL. kereskedelmi neve (székhelye: Joseni, Str Principala Nr 1, 537130, Harghita, cégjegyzékszáma: J19/372/2006, adószáma: RO18630351).

Eladó - Ameco vagy bármely partner az Ameco Shopban. Vevő - lehet bármely 16. életévét betöltött természetes személy vagy jogi személy vagy bármely jogi személy, aki fiókot nyit a Weboldalon és Megrendelést ad le.

Ügyfél - lehet bármely 16. életévét betöltött természetes személy vagy jogi személy, aki az Ameco által biztosított bármely kommunikációs eszközön keresztül (elektronikus, telefonos stb.) vagy az Ameco és közte létrejött felhasználói szerződés alapján, melyhez Fiók létrehozása és használata szükséges, hozzáfér vagy hozzáférést nyer a TARTALOM-hoz.

Felhasználó - minden 16. életévét betöltött természetes személy vagy a Weboldalon regisztrált jogi személy, aki a fiók létrehozásával elfogadta az Általános Szerződési Feltételek részben található a weboldalra specifikus feltételeket.

Becenév - álnév, amellyel egy bizonyos Felhasználó/Ügyfél/Vásárló Tartalmat adhat hozzá az Oldalhoz. A becenév a weboldalon a Felhasználó/Ügyfél/Vevő információihoz társított a „Felhasználónév” elnevezés alatt.

Fiók - az Oldal azon része, amely egy e-mail címből és egy jelszóból áll, amely lehetővé teszi a Vásárló számára a Megrendelés elküldését, és amely információkat tartalmaz az Ügyfélről/ Vevőről és tartalmazza a Vásárló múltját a weboldalon (Rendelések, adószámlák, árugaranciák stb.). A felhasználó felelős és gondoskodik arról, hogy a Fiók létrehozásakor megadott minden információ helyes, teljes és naprakész legyen.

Kedvencek - a fiók része, amely lehetővé teszi a Vevő/Felhasználó számára, hogy listákat hozzon létre azokról az Árukról és Szolgáltatásokról, amelyeket követni kíván annak érdekében, hogy lehetséges vásárlást hajtson végre használva az Eladó által kínált Áruk és Szolgáltatások nyomon követése szolgáltatást, miszerint Kereskedelmi közleményeket kap az Eladótól. Lista – Kedvencek egyik része, amelybe a Vevő/Felhasználó hozzáadhatja azokat az árukat vagy szolgáltatásokat, amelyeket egy esetleges vásárlás érdekében követni szeretne, és amelyeket később törölhet vagy a kosárba tehet ("Kosaram"). A listák lehetnek: Nyilvánosak: bármely Ügyfél/Vevő/Felhasználó megtekintheti a Vevő/Felhasználó Listáját, ha azt közösségi oldalakon (Facebook, Twitter és Google+) terjesztette, vagy ha hozzáfér a Vevő/Felhasználó nyilvános weboldali profiljához. A listák nyilvánosak, és a Vevőnek/Felhasználónak lehetősége van bármikor privátként beállítani ezeket, közvetlenül a Fiókjából, a Kedvencek részből; Privát: ezeket csak a Fióktulajdonos tekintheti meg. A Vevőnek/Felhasználónak lehetősége van ezeket bármikor nyilvánossá tenni, közvetlenül a Fiókjából, a Kedvencek menüpontból.

Kosaram - a fiók része, amely lehetővé teszi a Vevő/Felhasználó számára, hogy olyan árukat vagy szolgáltatásokat adjon hozzá, amelyeket a hozzáadás időpontjában vagy egy későbbi időpontban szeretne megvásárolni; abban az esetben, ha az Árut vagy a Szolgáltatásokat a Megrendelés leadásával történő kiegészítéskor nem vásárolják meg, a Vevő/Felhasználó részesülhet az Eladó által kínált Áruk és Szolgáltatások nyomon követése szolgáltatásban, miszerint Kereskedelmi közleményeket kap az Eladótól.

Weboldal - az Ameco.ro webcímen és aldomainjein tárolt online áruház. Megrendelés – az Eladó és a Vevő közötti kommunikáció egyik formájaként létrehozott elektronikus dokumentum, amelyen keresztül a Vevő a Weboldalon keresztül továbbítja az Eladónak azon szándékát, hogy Árukat és Szolgáltatásokat vásároljon a Weboldalról. Áruk és Szolgáltatások - a Weboldalon felsorolt bármely termék vagy szolgáltatás, ideértve a Megrendelésben említett termékeket és szolgáltatásokat is, amelyeket az Eladó a Vevőnek a megkötött Szerződés alapján nyújtja.

Kampány - korlátozott és előre meghatározott raktárkészlettel rendelkező korlátozott számú Áru és/vagy Szolgáltatás kereskedelmi célú bemutatásának cselekménye, az Eladó által meghatározott korlátozott ideig.

Szerződés - az Eladó és a Vevő között az Eladó és a Vevő egyidejű fizikai jelenléte nélkül létrejött távszerződés.

Tartalom – jelentése: 

- az Oldalon található minden olyan információ, amely elektronikus eszközökkel látogatható, megtekinthető vagy más módon elérhető; 

- az Eladó által a Vevőknek elektronikus úton és/vagy bármely más elérhető kommunikációs eszközön küldött e-mailek tartalma; 

- az Eladó alkalmazottja/munkatársa, a Vevő által, az általa megadott vagy nem általa megadott elérhetőségek szerint bármilyen módon közölt információ; 

- az Árukkal és/vagy Szolgáltatásokkal kapcsolatos információk és/vagy az Eladó által meghatározott időszakban felszámított tarifák; 

- olyan harmadik fél által alkalmazott Árukkal és/vagy Szolgáltatásokkal és/vagy tarifákkal kapcsolatos információk, amellyel az Eladó partnerségi szerződést kötött, meghatározott időszakban;

- az Eladóra vonatkozó adatok, vagy az Eladó egyéb kiemelt adatai.

Review – az Áru vagy Szolgáltatás tulajdonosának vagy kedvezményezettjének írásbeli értékelése, személyes tapasztalaton és minőségi megjegyzések megtételére való képességen alapuló értékelés, valamint az, hogy az Áru vagy Szolgáltatás megfelel-e a gyártó által említett előírásoknak.

Minősítés – a Felhasználó/Ügyfél/Vásárló termékkel való elégedettségének mértékének kifejezése. Az értékelést csillagok formájában fejezik ki, minden Jószág egy csillagtól öt csillagig terjedő pontszámot kaphat. Az elégedettségnek ez a foka mindig a Felhasználó/Ügyfél/Vevő által az áruról vagy szolgáltatásról írt véleményéhez társul.

Megjegyzés – kritikai értékelés vagy megfigyelés egy Review vagy más megjegyzés kapcsán.

Kérdés – más Felhasználók/Ügyfelek/Vásárlók megszólításának képlete annak érdekében, hogy információkat szerezzenek az azon az oldalon található Árukkal vagy Szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Válasz - írásos információ, amelyet továbbítanak annak a Felhasználónak/Ügyfélnek/Vásárlónak, aki egy adott Áru oldalán Kérdést intézett a weboldalon. A válasz az egyik Felhasználó/Ügyfél/Vevő által a beszélgetés során adott másik Felhasználó/Ügyfél/Vevő számára adott magyarázat.

Dokumentum – jelen Általános Szerződési Feltételek. Kereskedelmi közlemények - bármilyen típusú küldött üzenet (például: e-mail/SMS/telefonhívás/mobile push/webpush/stb.), amely általános és tematikus információkat, az Ön által vásárolt vagy megvásárlásra érdeklődést mutató termékekhez hasonló vagy kiegészítő termékekről, az ajánlatokról vagy promóciókról szóló információkat, a „Fiókom/Kosaram” vagy „Fiókom/Kedvencek” részben hozzáadott Árukról és Szolgáltatásokról szóló információkat tartalmaznak, valamint egyéb kereskedelmi közleményeket, mint például piackutatás és közvélemény-kutatás.

Tranzakció - az Árunak és/vagy Szolgáltatásnak az Ameco által a Vevő részére történő értékesítéséből származó összeg beszedése vagy visszatérítése az Eladó által egyeztetett kártyafeldolgozó szolgáltatásainak igénybevételével, függetlenül a szállítási módtól. Környezetvédelmi bélyegilleték - az a lejben kifejezett érték, amelyet az Eladó az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak begyűjtési, szállítási és hasznosítási/újrahasznosítási műveleteinek átvételével, a hatályos jogszabályoknak megfelelően fizet a felhatalmazott cégnek.

Specifikációk – az Áruk és Szolgáltatások minden specifikációja és/vagy leírása a leírásukban meghatározottak szerint.

1-kattintásos fizetés – az Oldalba integrált fizetésfeldolgozó által nyújtott fizetési szolgáltatás, amelyet az Oldalon keresztül az Ügyfelek, Felhasználók és/vagy Vásárlók rendelkezésére bocsátanak online kártyás fizetés céljából.

Token - egy egyedi titkosított szám, amely online fizetést követően, a PaybyClick szolgáltatás aktiválását követően a Vevő fizetési kártyájához társul, és amellyel a Vevő a PaybyClick szolgáltatáson keresztül Tranzakciókat engedélyezhet.  

2. 2. SZERZŐDÉSES DOKUMENTUMOK

2.1. A Megrendelés Weboldalon történő regisztrációjával a Vevő beleegyezik abba a kommunikációs formába (telefon vagy e-mail), amelyen keresztül az Eladó kereskedelmi műveleteit végzi.

2.2. A Vevőhöz a Megrendelés teljesítését követően kapott értesítés tájékoztató jellegű, és nem jelenti a Megrendelés elfogadását. Ez az értesítés elektronikus úton (e-mail) vagy telefonon történik.

2.3. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy indokolt okból megváltoztassa a Megrendelésben szereplő Áruk és/vagy Szolgáltatások mennyiségét. Ha megváltoztatja a Megrendelésben szereplő Áruk és/vagy Szolgáltatások mennyiségét, úgy értesíti a Vevőt az Eladónak a megrendelés során megadott e-mail címen vagy telefonszámon, és visszaküldi a kifizetett összeget.

2.4. A szerződés az Eladó és a Vevő között létrejöttnek minősül, ha a Vevő az Eladótól e- mailben és/vagy SMS-ben megkapta a Megrendelés feladásáról szóló értesítést.

2.5. Az Ameco bemutatótermekbe és kiszállítási pontokra kiszállítandó Megrendeléseknél az Áruk és/vagy Szolgáltatások árai és foglalásai a Megrendelés Vevő általi regisztrációjától számított 72 (hetvenkét) óráig érvényesek.

2.6. Az Eladó által a Weboldalon megadott dokumentum és információk képezik a Szerződés alapját, ezen felül az Eladó vagy annak szállítója által a megvásárolt Árukra kiállított jótállási jegy.

3. 3. ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSI SZABÁLYZAT

3.1. A hozzáférés a Megrendelés leadására bármely Felhasználó/Vásárló számára engedélyezett. Az Ameco fenntartja a jogot, hogy indokolt okból korlátozza a Felhasználó/Vásárló hozzáférését a Megrendelés leadásához és/vagy egyes elfogadott fizetési módokhoz, ha úgy ítéli meg, hogy a Felhasználó/Vásárló magatartása vagy tevékenysége az Oldalon bármilyen módon károsíthatják az Ameco-t. Ezen esetekben a Felhasználó/Vásárló felveheti a kapcsolatot az Ameco Ügyfélkapcsolati Osztályával, hogy tájékozódjon azokról az okokról, amelyek a fenti intézkedések alkalmazásához vezettek.

3.2. Az Eladóval való kommunikáció történhet vele közvetlen interakción keresztül, ideértve az online segítséget (Live Chat) vagy a Weboldal „Kapcsolatfelvétel” részében említett címeken keresztül. Az eladó szabadon kezelheti a kapott információkat anélkül, hogy indokolnia kellene.

3.3 Egy internetes hálózatról érkező szokatlanul nagy forgalom esetén az Ameco fenntartja a jogot, hogy megkövetelje a Felhasználóktól/Vásárlóktól a captcha érvényesítési kódok manuális megadását az Oldalon található információk védelme érdekében.

3.4. Az Ameco bizonyos időtartamon belül és a rendelkezésre álló készlet erejéig közzétehet információkat az Oldalon az általa vagy bármely más harmadik fél által kínált Árukról és/vagy Szolgáltatásokról és/vagy promóciókról, amellyel az Ameco partnerségi szerződést kötött.

3.5. Az oldalon bemutatott Árukkal és/vagy Szolgáltatásokkal kapcsolatos összes tarifa lejben (RON) értendő, és ÁFÁ-t is tartalmaz, kivéve a hang- és/vagy adat-előfizetéseket, amelyek euróban (EUR) vannak kifejezve, és nem tartalmazzák az áfát.

3.6. A Weboldalon megjelenített Elektronikai Termékek ára jogszabályi feltételek mellett tartalmazza a Környezetvédelmi bélyegilletéket. Ha a Felhasználó/Vásárló részleteket kér az Áru árához hozzáadott pontos összegről, felveszi a kapcsolatot az Ameco Ügyfélkapcsolati Osztályával.

3.7. Online fizetés esetén az Eladó nem vállal felelősséget a Vevőnél felmerülő többletköltségekért, ideértve, de nem kizárólagosan, a kártyáját kibocsátó bank által alkalmazott devizakonverziós díjakat, ha a kártya devizaneme RON-tól eltér. Intézkedéséért kizárólagosan a Vevő a felelős.

3.8 Az Oldalon elérhető Áruk és/vagy Szolgáltatások leírására használt minden információ (statikus / dinamikus képek / multimédiás prezentációk / stb.) nem jelent szerződéses kötelezettséget az Eladó részéről, ezeket kizárólag prezentációként használja fel.

3.9. Az Áru vagy Szolgáltatás megvásárlásától számított 14 (tizennégy) nap elteltével a Vevőtől a megvásárolt Áruval vagy Szolgáltatással kapcsolatos Véleménykifejtést (Review) kérünk. A kérelmet a Vásárló által a Fiókban regisztrált e-mail címre küldjük el. Ily módon a Vevő hozzájárul az Oldalon lévő többi lehetséges Felhasználó/ Ügyfél/ Vásárló tájékoztatásához, és aktívan részt vesz az új Szolgáltatások fejlesztésében és az Áruk jellemzőinek legteljesebb részletezésében.  

4. 4. ÁTRUHÁZÁS ÉS ALVÁLLALKOZÁS

4.1. Az Eladó a Megrendelés teljesítésével kapcsolatos Szolgáltatások teljesítésére a Vevő tájékoztatása mellett harmadik felet is megbízhat és/vagy alvállalkozásba adhat a Vevő hozzájárulása nélkül. Az Eladó minden esetben felelősséggel tartozik a Vevő felé minden szerződéses kötelezettségért.  

5. 5. SZELLEMI ÉS IPARI TULAJDONJOG

5.1. A preambulumban meghatározott tartalom, beleértve, de nem kizárólagosan a logókat, stilizált ábrázolásokat, kereskedelmi szimbólumokat, állóképeket, dinamikus képeket, szöveges és/vagy multimédiás tartalmakat, amelyek az Oldalon jelennek meg, az Ameco kizárólagos tulajdonát képezik, amely fenntartja az erre a célra közvetlenül vagy közvetve (használati és/vagy közzétételi engedélyek révén) szerzett valamennyi jogot.

5.2. Az Ügyfél/Vevő/Felhasználó nem másolhat, terjeszthet, tehet közzé, adhat át harmadik félnek, módosíthat és/vagy más módon megváltoztathat, felhasználhat, hivatkozhat, megjeleníthet, adhat hozzá semmilyen Tartalmat az Ameco által eredetitől eltérő kontextusban, beleértve az Oldalon kívüli tartalom hozzáadását, az Ameco szerzői jogát jelző jelek eltávolítását a Tartalomból, valamint a Tartalom reprodukálásával, módosításával vagy megjelenítésével készült anyagok átadásában, értékesítésében, terjesztésében való részvételt, kivéve, ha az Ameco kifejezett írásos hozzájárulásával történik.

5.3. A Dokumentum hatálya alá tartozik minden olyan Tartalom, amelyhez az Ügyfél/Vásárló/Felhasználó bármilyen módon hozzáfér és/vagy hozzáférést nyer, kivéve, ha a Tartalomhoz nem társul az Ameco és közötte létrejött konkrét és érvényes használati szerződés, és nem tartalmaz semmilyen az Ameco által alapértelmezetten és kifejezetten megfogalmazott garanciát erre a Tartalomra vonatkozóan.

5.4. Az Ügyfél/Vevő/Felhasználó a Tartalmat csak személyes vagy nem kereskedelmi célokra másolhatja, továbbíthatja és/vagy felhasználhatja, csak abban az esetben, ha az nem ütközik a Dokumentumban foglaltakkal.

5.5. Amennyiben az Ameco az Ügyfélnek/Vevőnek/Felhasználónak a külön felhasználói szerződésben meghatározott formában felhasználási jogot biztosít bizonyos tartalomhoz, amelyhez az Ügyfél/Vevő/Felhasználó a jelen szerződés alapján hozzáfér, vagy hozzáférést nyerhet, ez a jog csak a szerződésben meghatározott tartalomra vagy tartalmakra terjed ki, csak a tartalomnak vagy tartalmaknak az oldalon meglévő vagy a megállapodásban meghatározott ideje alatt, a meghatározott feltételek szerint, amennyiben ezek léteznek és nem jelentenek szerződéses kötelezettségvállalást az Ameco részéről az illető Ügyfél/Vevő/Felhasználó vagy bármely más harmadik fél számára, aki hozzáfér/hozzáférhet ehhez az továbbadott tartalomhoz, bármilyen eszköz által, és akit ez a tartalom bármilyen módon megsért vagy megsérthet a használati szerződés ideje alatt vagy lejárta után.

5.6. Az Ügyfélnek, Felhasználónak vagy Vevőnek bármilyen kommunikációs eszközzel (elektronikus, telefonos, stb.) továbbított, illetve a hozzáféréssel, látogatással és/vagy megtekintéssel megszerzett Tartalmak nem minősülnek szerződéses kötelezettségnek az Ameco és/vagy Ameco alkalmazottja/képviselője részéről, aki a Tartalmat közvetítette, ha van ilyen.

5.7. Tilos a Tartalom bármely más, a jelen Dokumentumban vagy a kapcsolódó használati megállapodásban kifejezetten engedélyezett célokra történő felhasználása.  

6. 6. MEGRENDELÉS

6.1. A Megrendelő/Vásárló a Honlapon a kívánt Áruk és/vagy Szolgáltatások bevásárlókosárba helyezésével adhat le Megrendeléseket, majd a Megrendelést a kifejezetten megjelölt módok valamelyikén történő fizetéssel teljesíti. A kosárba helyezve az Áru és/vagy a Szolgáltatás a készlet erejéig megvásárolható. Áru/Szolgáltatás kosárba helyezése a Megrendelés teljesítésének hiányában nem vonja maga után a megrendelés rögzítését, értelemszerűen az Áru/Szolgáltatás automatikus lefoglalását sem.

6.2. A Vásárló a Megrendelés kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a vásárlási folyamathoz általa megadott valamennyi adat helyes, teljes és valós a megrendelés időpontjában.

6.3. A Megrendelés teljesítésével a Vevő hozzájárul ahhoz, hogy az Eladó az Eladó által elérhető/megegyezett bármely módon felvegye vele a kapcsolatot, minden olyan helyzetben, amikor a Vevővel való kapcsolatfelvételre szükség van.

6.4. Az Eladó a Vevő által leadott Megrendelést a Vevőnek küldött előzetes értesítést követően törölheti anélkül, hogy bármely fél utólagos kötelezettséget vállalna a másik fél felé, vagy hogy bármelyik fél kártérítést követelhetne a másik féltől az alábbi esetekben:

6.4.1. a Vásárló kártyáját, a tranzakciót kibocsátó bank nem fogadja el, online fizetés esetén;

6.4.2. a tranzakció érvénytelenítése az Ameco által jóváhagyott kártyafeldolgozó által, online fizetés esetén;

6.4.3. az Ügyfél/Vásárló által az Oldalon megadott adatok hiányosak és/vagy tévesek;

6.5. A Vevőnek jogában áll 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállni a Szerződéstől, illetve visszaküldeni egy Árut vagy lemondani a Szolgáltatásról. Így a 34/2014. számú Kormányi rendelet szerint az Áru visszaküldésének vagy a Szolgáltatásról való lemondás határideje 14 napon belül lejár: 

- attól a naptól számítva, amelyen a Vevő az utolsó Árut is fizikailag birtokába veszi

- ha a Vevő egy megrendelésen több olyan terméket rendel, amit külön szállítunk

- attól a naptól számítva, amelyen a Vevő az utolsó Árut is vagy az utolsó darabot is fizikailag birtokába veszi

- több tételből vagy részből álló termék szállítása esetén

6.6. Ha a Vevő úgy dönt, hogy eláll a Szerződéstől, akkor online kitöltheti a visszaküldési űrlapot, amely a http://www.Ameco.ro/info/form/retur oldalon található.

6.7. Ha az Ügyfél/Vásárló a szerződéstől való elállást kéri a szerződéstől való elállás törvényes határidején belül, köteles az adott termékhez esetlegesen mellékelt ajándékokat is visszaküldeni. A Megrendelés kifizetése esetén az Eladó az összeget legfeljebb 14 (tizennégy) napon belül visszatéríti attól a naptól számított 14 (tizennégy) napon belül, amikor a Vevő tájékoztatta az Eladót a Szerződéstől való elállási döntéséről. Az összeg az alábbiak szerint kerül visszatérítésre:

6.7.1. bankkártyával fizetett Megrendelések esetén -> visszatérítéssel arra a számlára, amelyről a fizetés történt vagy a visszaküldött termék értékét tartalmazó utalvány generálásával;

6.7.2. Fizetési megbízással/iTransfer-el/ fizetett Megrendelések esetén ->; banki átutalással vagy a visszaküldött termék értékét tartalmazó utalvány generálásával;

6.7.3. a bemutatóteremben utánvéttel / készpénzben fizetett Megrendelések esetén -> a bemutatóteremben készpénzes visszatérítéssel, a termék értékének a vásárló által megküldött bankszámlára történő visszautalásával vagy a visszaküldött termék értékét tartalmazó utalvány generálásával.

6.7.4. fogyasztói hitellel fizetett Megrendelések esetén -> szerződéses részletek törlése/újraszámítása.

6.8. Az eladó elhalaszthatja az összeg visszatérítését az eladott Áru kézhezvételéig vagy a kiszállítás igazolásának kézhezvételéig, ha nem ajánlotta fel ő maga az áru visszavételét (a legfrissebb dátumot kell figyelembe venni).

6.9. Ha az Áru olyan állapotban kerül visszaküldésre, amelyben az újként már nem értékesíthető (bontott csomagolás, hiányzó tartozékok, sérült Áru), fenntartjuk a jogot, hogy díjat számítsunk fel az Áru eredeti állapotba való visszaállításáért, eset szerint, vagy a termék visszazárt állapotú értékesítéséből adódó árkülönbözet fedezésére, vagy a Vevő kérésére az Árut újra elküldjük, a szállítási költség pedig a Vevőt terheli. A visszaküldött Áru értékének csökkenése Tekintettel arra, hogy a távértékesítés esetén a Vevőnek nincs lehetősége a szerződéskötés előtt az Árukat ellenőrizni, joga van a szerződéstől elállni. Ugyanezen okból a Vevő jogosult az általa vásárolt Árukat az áru jellegének, jellemzőinek és működésének meghatározásához szükséges mértékben tesztelni és ellenőrizni. Az Áruk jellegének, jellemzőinek és működésének megállapítása érdekében a Vevőnek úgy kell kezelnie és ellenőriznie azokat, ahogyan ezeket egy valós fizikai üzletben megengednék. Például: A vevőnek csak fel kell próbálnia egy ruhadarabot, nem kell viselnie különféle alkalmakra. A Vevő kizárólag azokért az Áru értékcsökkenésekért felelős, amelyek nem az Áru természetének, minőségének és működésének meghatározásához szükséges manipulációkból erednek.

Ha a Vevő az Áruk jellegének, jellemzőinek és működési módjának megállapításához szükséges mértéket meghaladó mértékű használat után él az elállási jogával, az Áru értékcsökkenéséért a Vevő felel. Az Áru dobozában található tartozékok (használati útmutatók, CD-k, kábelek stb.), valamint az eredeti csomagolás az Áru szerves részét képezik. Ebből kifolyólag azt javasoljuk, hogy a Vevő a szerződéstől való elállási joga gyakorlása során az Árut az eredeti sértetlen csomagolásban, sztreccs műanyag csomagoláshoz fóliával letakarva vagy kartondobozba csomagolva (ráragasztott címkék nélkül, vágások, szakadások stb. nélkül) és minden tartozékaival együtt küldje vissza. Az elhasználódás jeleit mutató Áruk (foltok, karcolások, hajlítások, repedések, ütések stb.) visszaküldése csak a rendeltetési állapot visszaállítása után fogadhatók el, amely magában foglalja a higiénia, kozmetika, javítás, a sérült alkatrészek cseréjének költségeit, ill. olyan kereskedelmi formában, miszerint Felújított / Újrazárt termékként eladhatók. A végső értéket a cserélendő alkatrészek és a felújítási munkák értékének függvénye vagy az új termék eredeti értékének és a használt termék viszonteladási értékének különbsége határozza meg. Az Áruk értékének minden olyan csökkenése, amely az Áruk jellegének, minőségének és működésének meghatározásához szükségestől eltérő kezelésből ered, a Vevő felelőssége. Az egyértelműség kedvéért a visszaküldött Áru teljes árából az Eladó visszatart egy pénzösszeget, amely az Áru eredeti értékének 5-50%-os mértékű értékcsökkenését jelenti, eset szerint. Az árcsökkentési díj értékét a visszaküldött Áru átvételekor közöljük a Vevővel.

6.10. Ha a Vevő által megrendelt Árut és/vagy Szolgáltatást az Eladó nem tudja kiszállítani, úgy az Eladó erről a Vásárlót/Vevőt tájékoztatja és az Áru és/vagy a Szolgáltatás értékét legfeljebb 7 napon belül visszaküldi a Vevő számlájára, attól a naptól számítva, amikor az Eladó erről a tényről tudomást szerzett, vagy attól a naptól számítva, amikor a Vevő kifejezetten kifejezte szándékát a Szerződés felmondására.

6.11. Egy Áru elérhetősége a következőképpen jelenik meg a Weboldalon: 

  • "raktáron" - több mint 3 darab áll rendelkezésre az Ameco készleten 
  • "korlátozott készlet" - kevesebb, mint 3 darab van az Ameco készleten "szállítói készleten" - Az áru nem áll rendelkezésre az Ameco készleten. Ha olyan Áru megrendelését regisztrálja, amely mellett "szállítói készleten" szerepel, egyik értékesítési tanácsadónk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy közölje az Áru elérhetőségét.
  • "rendelésre" - Az áru nem elérhető az Ameco készletében, és jelenleg nincs információnk a beszállítói készleten való elérhetőségéről. De ha olyan Áru megrendelését regisztrálja, amely mellett "rendelésre" szerepel, akkor egyik értékesítési tanácsadónk ellenőrzi a termék elérhetőségét a szállító raktárkészletében, és felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy közölje az Áru elérhetőségét. 
  • „előrendelés” – Az áru nem elérhető az Ameco vagy a szállító raktárkészletén. De ha olyan Áru megrendelését regisztrálja, amely mellett "előrendelés" szerepel, egyik értékesítési tanácsadónk ellenőrzi a szállító szállítási idejét, és felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy közölje az Áru elérhetőségét. "elfogyott" – A termék már nem érhető el az Ameco készleten 
  • „jelenleg nem elérhető” – jelenleg nem áll módunkban az Árut beszerezni, mert nincs a szállító készletén.

7. 7. ÁRUK/SZOLGÁLTATÁSOK, AMELYEKNEK NEM BIZTOSÍTOTT AZ ELÁLLÁSI JOG

7.1. A Szerződéstől való elállás joga alól mentesülnek a következők

7.1.1. szolgáltatásnyújtásra vonatkozó szerződések, a szolgáltatás teljes körű teljesítését követően, ha a teljesítés a Vevő kifejezett előzetes hozzájárulásával kezdődött, és miután ez igazolta, hogy tudomást szerzett arról, hogy a Vevő által a Szerződés teljes körű teljesítését követően elveszíti elállási jogát;

7.1.2. olyan termékértékesítés és/vagy szolgáltatásnyújtás, amelynek ára a pénzügyi piac azon ingadozásaitól függ, amelyeket az Eladó nem tud ellenőrizni, és amelyek az elállási időszak alatt előfordulhatnak;

7.1.3. a Vevő által bemutatott vagy egyértelműen személyre szabott áruk szállítása;

7.1.4. olyan Áruk szállítása, amelyek valószínűleg gyorsan romlanak vagy lejárnak;

7.1.5. olyan lezárt Áruk szállítása, amelyeket egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni, és amelyeket a Vevő felbontott; 7.1.6. olyan Áruk szállítása, amelyek a szállítást követően természetüknél fogva elválaszthatatlanul keverednek más elemekke;

7.1.7. olyan szeszesital szállítása, amelynek áráról a Szerződés megkötésekor megállapodtak, és amelynek szállítása 30 (harminc) napon belül nem történhet meg, és amely tényleges értéke olyan piaci ingadozásoktól függ, amelyeket az Eladó nem tud befolyásolni;

7.1.8. olyan szerződések, amelyekben a Vevő kifejezetten kérte az Eladót, hogy jelenjen meg lakásán sürgős javítási vagy karbantartási munkák elvégzése céljából. Ha egy ilyen látogatás során az Eladó a Vevő által kifejezetten kértektől eltérő szolgáltatásokat nyújt, vagy a karbantartási vagy javítási munkák elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges pótalkatrészektől eltérő Árukat bocsát rendelkezésre, az elállási jog az adott többlet Szolgáltatásra vagy Kiegészítő Árukra vonatkozik;

7.1.9. Lezárt hang- vagy videofelvételek vagy lezárt számítógépes programok biztosítása, amelyeket a leszállítás után felbontottak;

7.1.10. újságok, folyóiratok és magazinok szolgáltatása, kivéve az ilyen kiadványok biztosítására vonatkozó előfizetési szerződéseket;

7.1.11. nem tárgyi adathordozón továbbított digitális tartalom szolgáltatása, ha a szolgáltatás a Vevő kifejezett előzetes hozzájárulásával kezdődött, és miután igazolta, hogy tudomást szerzett arról, hogy elveszíti elállási jogát.

8. 8. BIZALMASSÁG

8.1. Az Ameco az Ön által megadott bármilyen nemű információkat bizalmasan kezeli. A megadott információk nyilvánosságra hozatala csak a jelen dokumentumban meghatározott feltételek mellett történhet.

8.2. A Vevő/Vásárló a Rendeléssel/Szerződéssel kapcsolatban az Eladó előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem tesz nyilvános nyilatkozatot, reklámozást, sajtóközleményt vagy bármilyen más közlést harmadik félnek

8.3. Az ezen az oldalon keresztül történő információk vagy anyagok elküldésével Ön korlátlan és visszavonhatatlan hozzáférést biztosít az Eladónak azokhoz, valamint az ilyen anyagok vagy információk használatának, reprodukálásának, megjelenítésének, módosításának, továbbításának és terjesztésének jogát biztosítja. Ön beleegyezik abba is, hogy az Eladó saját érdekében szabadon felhasználhatja azokat az információkat, ötleteket, koncepciókat, know-how-t vagy technikákat, amelyeket Ön a Webhelyen keresztül küldött nekünk. Az Ameco-t nem terhelik a küldött információk bizalmas kezelésével kapcsolatos kötelezettségek, kivéve, ha a hatályos jogszabályok erre vonatkozóan más előírásokat nem írnak elő.

9. 9. KERESKEDELMI KOMMUNIKÁCIÓ

9.1. A Vevő/Felhasználó/Ügyfél bármikor megváltoztathatja az Eladónak adott kereskedelmi kommunikációra vonatkozó választásáti lehetőségét, amely általános és tematikus információkat tartalmaz, beleértve az ajánlatokra vagy promóciókra vonatkozó információkat is, az alábbiak szerint:

9.1.2. a Fiókbeállítások módosítása az „Előfizetéseim” részben;

9.1.3. az Eladótól kapott Kereskedelmi közleményekben megjelenő leiratkozási link-en keresztül; vagy

9.1.4. kapcsolatba lépve az Eladóval. 9.2. Áruk vagy Szolgáltatások hozzáadása a Fiók részben: „Kosaram” részben az Eladó a Vevőnek/Felhasználónak Kereskedelmi közleményeket küld az alábbiakkal kapcsolatban: 

- a „Kosaram” részben szereplő Áruk vagy Szolgáltatások árának megváltoztatásakor, 

– a „Kosaram” részben hozzáadott Árukhoz vagy Szolgáltatásokhoz hasonló árukra vagy szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásokhoz, 

– az Áruk vagy Szolgáltatások megléte a „Kosaram” részben, és si 

– a „Kosaram” részben hozzáadott Áruk vagy Szolgáltatások készleten való elérhetősége. "Kedvencek", az Eladó kereskedelmi közleményeket küld a Vevőnek/Felhasználónak az alábbiakkal kapcsolatban: 

– a „Kosaram” részben szereplő Áruk vagy Szolgáltatások árának megváltoztatásakor, 

– a „Kedvencek” részben hozzáadott Árukhoz vagy Szolgáltatásokhoz hasonló árukra vagy szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásokhoz, si 

– a „Kedvencek” részben hozzáadott Áruk vagy Szolgáltatások készleten való elérhetősége.

9.3. Egy Áru vagy Szolgáltatás megvásárlását követően az Eladó kereskedelmi közleményeket küld a Vevőnek/Felhasználónak az alábbiakkal kapcsolatban: 

- Javaslatok a vásárolt Áruval vagy Szolgáltatással együtt történő felhasználásra javasolt Árukra vagy Szolgáltatásokra.

9.4. Az Ügyfél/Felhasználó bármikor leiratkozhat a fenti 9.3. pontban említett Kereskedelmi kommunikációkról az Ameco-tól kapott kereskedelmi üzenetekben megjelenő leiratkozási linkre kattintva, vagy az Ameco-val való kapcsolatfelvétellel.

9.5. Adatait piackutatások és közvélemény-kutatások elvégzésére is felhasználjuk, hogy javítsuk az áruk és szolgáltatások kínálatát, valamint a vásárlási élményt. Az ezekből a piackutatásokból és közvélemény-kutatásokból nyert információkat nem reklámozási célokra, hanem csak a fent említett célokra használjuk fel. A piackutatásokra és közvélemény-kutatásokra adott válaszait nem társítjuk az Ön személyazonosságához, és nem adjuk át harmadik félnek, és nem tesszük közzé. Ön bármikor tiltakozhat az adatok piackutatási és közvélemény-kutatási célú felhasználása ellen az üzenetben megjelenő leiratkozási linkre kattintva vagy az Ameco-val való kapcsolatfelvétellel.

10. 10. SZÁMLÁZÁS – FIZETÉS 

10.1. A www.Ameco.ro oldalon megjelenített Áruk és Szolgáltatások árai a hatályos jogszabályok szerint tartalmazzák az ÁFA-t.

10.2. Az árat, a fizetési módot és a fizetési feltételeket minden Megrendelésben megadjuk. Az Eladó a leszállított Árukról és Szolgáltatásokról számlát állít ki a Vevőnek, a Vevő kötelessége a számla kiállításához szükséges összes adat megadására a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

10.3. Az Eladó az Ameco által értékesített Árukat és/vagy Szolgáltatásokat tartalmazó Megrendeléshez kapcsolódó számlát, kivéve az Ameco Shop partnerei által értékesített Árukat és/vagy Szolgáltatásokat, valamint a Rendeléssel kapcsolatos egyéb fizetésekről szóló számlát kizárólagosan elektronikus formátumban küldi meg a Vevőnek, a számla a Vevő Fiókjához történő hozzáadásával vagy e-mailben, a Vevő által Fiókjában megadott e-mail címre.

10.4. A Megrendeléshez kapcsolódó számla helyes közlése érdekében a Vevő köteles szükség esetén frissíteni a Fiókjából származó adatokat, és hozzáférni az egyes Megrendelésekhez kapcsolódó, a Fiókban található információkhoz és dokumentumokhoz.

10.5. Ezzel a kommunikációs móddal a Vevő a Fiókjához hozzáférve nyilvántartja az Ameco által kiállított számlákat, és azokat bármikor és tetszőleges módon sorra mentheti és archiválhatja.

10.6. A Megrendelés elküldésével a Vevő beleegyezik abba, hogy a számlákat elektronikus formátumban kapja meg az Ameco által a Fiókjában való hozzáadással, vagy elektronikus postai úton a Fiókjában megadott e-mail címre történő hozzáadással.

10.7. Ha ez az információ több mint 48 (negyvennyolc) órán keresztül nem érhető el a Fiókban, kérjük, értesítsen bennünket erről a problémáról e-mailben: info@Ameco.ro.

10.8. A PaybyClick fizetés egy gyors online kártyás fizetési mód, amely abból áll, hogy a kártyához tartozó Token használatával egyetlen kattintással fizetünk anélkül, hogy minden Tranzakciónál meg kellene adni a fizetőkártyához kapcsolódó adatokat.

10.9. Az 1-kattintásos fizetés fizetési lehetőséget a Felhasználó vagy a Vevő aktiválhatja: a) a Fiókban bármikor: 

- Az Ügyfél/Vevő belép a Fiókjába ->"Saját kártyáim" almenűbe-> kiválasztja a "Kártya hozzáadása" opciót -> a fizetésfeldolgozó fizetési oldalára kerül átirányításra, ahol megadja a kártya adatait a kártya érvényesítéséhez szükséges 1 lej értékű tranzakció végrehajtásához. A kártya a kibocsátó bank általi érvényesítését követően automatikusan aktiválódik az „1 kattintással történő fizetés” opció és a regisztrált bankkártyához kapcsolódó token kerül kiállításra. Ettől a pillanattól kezdve a Felhasználó/Vásárló élvezheti az „1-kattintásos fizetés” opciót a Megrendelések kifizetéséhez elmentett kártyához tartozó token használatával. A kétségek elkerülése végett a Felhasználó/Vásárló számlájáról 1 lej nem kerül levonásra, azt a kártyakibocsátó bank csak átmenetileg zárolja a megadott kártyaadatok érvényesítése érdekében. 

b) Megrendelés leadásakor. - A Megrendelő/Vásárló leadja a Megrendelést és kiválasztja a fizetési módot Hitel- vagy betéti kártya, aktiválja a „Fizetés 1 kattintással” opciót, átirányításra kerül a fizetésfeldolgozó oldalára, megadja a kártya adatait és fizet, illetve véglegesíti a Megrendelést. A fizetés megerősítése után az elmentett kártya a mentett kártyatokennel későbbi fizetésekhez is elérhető lesz. c) az Oldalon történő Megrendelés leadását követően. 

- Az Ügyfél/Vásárló leadja a Megrendelést és kiválasztja a fizetési módot Hitel- vagy betéti kártya, de a Megrendelés leadásakor nem aktiválja a Fizetést 1 kattintással. A fizetés visszaigazolását követően a Megrendelő/Vásárló az „1 kattintással történő fizetés” opció aktiválásával el tudja menteni a Megrendelés fizetéséhez használt kártyáját. Az így elmentett kártya a mentett kártya tokenje segítségével a jövőbeni fizetésekhez használható. Így az „1- kattintásos fizetés” opció aktiválásakor az Oldalon a Felhasználó/Vásárló által megadott fizetési kártyaadatokhoz Token kerül, amely a későbbiekben felhasználható a Tranzakciók lebonyolításához. A „Fizetés 1 kattintással” fizetési lehetőség aktiválása után a Vevő az alábbi Megrendelések kifizetését tudja teljesíteni („Fizetés 1 kattintással”), a már elmentett bankkártya adatainak újbóli megadása nélkül. A Felhasználó/Vásárló kártya adatainak megadásával Ön megerősíti, hogy előzetesen tájékoztatást kapott és elfogadta az „1 kattintással történő fizetés” szolgáltatás igénybevételének feltételeit.

10.10 A Felhasználó/Vásárló fizetési kártya adataihoz az Ameco nem férhet hozzá, azokat az Ameco vagy az Oldalon integrált fizetésfeldolgozó sem tárolja, hanem csak a Tranzakciót engedélyező intézmény vagy más, kártyaazonosító adattárolási szolgáltatások nyújtására jogosult szerv, amely kilétéről a Felhasználó/Vásárló az adatok megadása előtt tájékoztatást kap. A kártyaazonosító adattárolási szolgáltatások nyújtására jogosult szerv a PayU SA, egy lengyelországi törvények szerint bejegyzett és működő társaság, amely a Poznań-Nowe Miasto I Wilda w Poznaniu Bíróság által vezetett cégjegyzékben 0000274399 bejegyzési számon került bejegyzésre, székhelye: 182 Grunwaldzka, 60-166 Poznan, Lengyelország.

10.11. Bizonyos esetekben a Tranzakciók biztonságának megőrzése érdekében a Megrendelés rögzítésekor a Vevőt felkérik a fizetés engedélyezésére a Fiókhoz kapcsolódó jelszó vagy mobil esetén az ujjlenyomat használatával, azon mobil terminálok esetében, amelyek rendelkeznek ezzel a lehetőséggel.

10.12. A Tranzakciók biztonsági okokból a Felhasználónak/Vásárlónak azt tanácsoljuk, hogy ne maradjon bejelentkezve az Oldalra, és ne állítsa be az automatikus bejelentkezés lehetőségét mobileszközökön. A fiókhozzáférési jelszó közzététele nem megengedett, és javasolt erős biztonsági jelszó használata (például legalább nyolc karakterből álljon, beleértve a nagybetűket, kisbetűket, számokat és speciális karaktereket).

10.13. Az Ügyfél/Felhasználó/Vásárló több, a tulajdonában lévő fizetési kártya adatait is megadhatja, amelyeknél a PaybyClick fizetési lehetőség aktiválható, minden fizetési kártyához egy Token-t társítva. Ezenkívül a Felhasználó/Vásárló bármikor törölheti a PaybyClick szolgáltatás által ily módon deaktivált Tokent.

11. 11. ÁRUK KISZÁLLÍTÁSA

11.1. Az Ameco által értékesített áruk és szolgáltatások szállítási feltételeit a Megrendelés kézbesítés menüpontjában találja.

11.2. Az Ameco Shop partnerei által értékesített áruk és szolgáltatások szállítási feltételei az Ameco Shop részben találhatók.

11.2. Az Eladó gondoskodik az Áruk megfelelő csomagolásáról, valamint a kísérő dokumentumok továbbításáról.

11.3. Az Eladó az Árukat és a Szolgáltatásokat kizárólag Románia területén szállítja.

12. 12. GARANCIA

12.1. Az Ameco által forgalmazott összes Áru, kivéve az újrazárt Áru, a hatályos jogszabályokkal és a gyártók kereskedelmi politikájával összhangban garanciális feltételekkel rendelkezik. Az Áruk újak (kivéve a visszazárt Árukat), eredeti csomagolásban és az egyes gyártók által engedélyezett forrásokból származnak.

12.2. Az Ameco által értékesített és szállított Áruk esetén a garanciajegyeket vagy közvetlenül a gyártó állítja ki, ha országos szervizhálózattal rendelkezik, vagy az S.C. Depanero S.R.L., az Ameco szervizpartnere. Az S.C. Depanero S.R.L által kiállított jótállási jegyek esetén, felajánljuk a „Pick-up & Return” szolgáltatást, amely magába foglalja az Áru ingyenes átvételét és kiszállítását.

12.3. Az Ameco által Shop partnerein keresztül értékesített és szállított Áruk esetén a Vevő minden, a jótállást igénybe vevő Áru után jótállási jegyet kap, amely tartalmazza a jótállási időszak alatti javításokat biztosító szervizközpont összes adatát. Az Ameco-n keresztül a Shop partnereitől vásárolt Áru garanciáját az Áruhoz tartozó jótállási jegyen szereplő hivatalos szerviz vagy az Eladó biztosítja.

12.4. Az Ameco szervizpartnere, az S.C. Depanero S.R.L. által kiállított jótállási jegyek alapján jótállást élvező Megrendelésben szereplő Árukra az Ameco ezeket a jótállási jegyeket kizárólag elektronikus formátumban küldi meg a Vevőnek, az Áruhoz kapcsolódó jótállási jegy csatolásával a Vevő fiókjában vagy e-mailben, a Vevő által a Fiókjában megadott e-mail címre.

12.5. A Megrendelő Árukra vonatkozó jótállási jegy helyes közlése érdekében a Vevő köteles szükség esetén frissíteni a Fiókjából származó adatokat, és hozzáférni az egyes Megrendelésekhez kapcsolódó, a Számlában található információkhoz és dokumentumokhoz. Ezzel a kommunikációs móddal a Vevő a Fiókjához hozzáférve nyilvántartja az Ameco által kiállított számlákat, és azokat bármikor és tetszőleges módon sorra mentheti és archiválhatja. Ha ez az információ több mint 48 (negyvennyolc) órán keresztül nem érhető el a vevő fiókjában, kérjük, értesítsen bennünket erről a problémáról e-mailben: info@Ameco.ro.

12.6. A gyártók által kiállított jótállási jegyek esetén, felajánljuk a „Pick-up & Return” szolgáltatást, amely magába foglalja az Áruk ingyenes átvételét és kiszállítását. Bármikor dönthet úgy, hogy közvetlenül a tanúsítványban említett legközelebbi szervizhez fordul. Ez a gyártó által engedélyezett központ teljes felelősséget vállal a garancia feloldásáért. Az Áru jótállási jegyének hiányát az Áru átvételétől számított legfeljebb 48 (negyvennyolc) órán belül be kell jelenteni az info@Ameco.ro címre. Bármely későbbi értesítés figyelmen kívül marad.

12.7. Újrazárt Áru esetén a jótállási jegyet az Ameco állítja ki, és a jótállás eltérő időtartamra is vonatkozhat, mint ugyanazon új, lezárt Árura. A jótállási idő az egyes Újrazárt Áruk jótállási jegyében van meghatározva. A visszazárt Áru felhasználási, kezelési és szállítási feltételei megegyeznek a zárt termékekével, és ugyanazokat a szolgáltatásokat élvezik, hacsak a termékoldalon másként nem rendelkezik.

13. 13. ÁRUK TULAJDONÁNAK ÁTRUHÁZÁSA

13.1. Az Áru tulajdonjogának átruházása az átvételkor, a Vevő által a Megrendelésben megjelölt helyen történő fizetést követően történik (értsd: kiszállítás - a futár által biztosított fuvarokmány átvételi elismervényének aláírása, vagy az adóügyi számla aláírása, az Eladó munkatársai által végzett kiszállítások esetén).

14. 14. FELELŐSSÉG

14.1. Az Eladó nem vállal felelősséget semmilyen olyan kárért, amelyet a Vevő vagy bármely harmadik személy elszenved az Eladó a Megrendelésből eredő bármely kötelezettségének teljesítése következtében, valamint az Áruk és Szolgáltatások kiszállítását követő használatukból eredő károkért, különösen azok elvesztéséért.

14.2. A Felhasználó/Vásárló a Fiók létrehozásával és használatával felelősséget vállal a Fiók adatainak (felhasználó és jelszó) bizalmas kezeléséért, valamint a Fiókhoz való hozzáférés kezeléséért, valamint a Fiókján keresztül elvégzett tevékenységekért a hatályos jogszabályok által megengedett mértékben felelős.

14.3. A Fiók létrehozásával és/vagy a Tartalom használatával és/vagy a Megrendelések leadásával a Vevő/Felhasználó/Vásárló kifejezetten és egyértelműen elfogadja az Oldalon közölt, a Weboldal Általános Szerződési Feltételeit, a Fiók létrehozásakor és/vagy a tartalom felhasználásakor és/vagy a Megrendelés időpontjában létező legfrissebb változatban.

14.4. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy rendszeresen frissítse és módosítsa a Weboldal Általános Szerződési Feltételeit, hogy tükrözze a Weboldal működési feltételeiben bekövetkezett bármilyen változást vagy a jogi követelmények változásait. A dokumentum az Oldalon történő kiírás pillanatától kötelező az Ügyfelekre/Felhasználókra/Vevőkre nézve. Bármilyen ilyen változás esetén a Dokumentum módosított változatát tesszük közzé a Weboldalon, ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze a dokumentum tartalmát.

15. VÉLEMÉNYEK, MEGJEGYZÉSEK, KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK ÍRÁSA

15.1. Véleményeket, megjegyzéseket, kérdéseket és válaszokat írhatnak a Felhasználók/Ügyfelek/Vásárlók a „Vásárlói kérdések és válaszok” és „Vélemények” rovatokban. A beírt információ lehet pozitív és negatív is, és egy termék vagy szolgáltatás jellemzőire és használatára kell vonatkozzon.

15.2. Egy bizonyos Vélemény/Megjegyzés/Kérdés/Válasz bejegyzésekor a weboldalon, a Felhasználók/Ügyfelek/Vásárlók nem kizárólagos, állandó, visszavonhatatlan, korlátlan területi licencet biztosítanak az Eladónak, és jogot adnak az Eladónak a tartalom felhasználására, sokszorosítására, módosítására, adaptációjára, közzétételére, lefordítására, terjesztésére és megjelenítésére.

15.3. Minden Felhasználó/Ügyfél/Vásárló, amikor az említett pontokban Értékelést/Megjegyzést/Kérdést/Választ írt be, vállalja, hogy betartja az alábbi szabályokat:

–    csak egy adott termék vagy szolgáltatás jellemzőire és/vagy felhasználási módjára hivatkozik, elkerülve az esetlegesen megváltozó szempontokkal (ár- vagy akciós ajánlatokkal), illetve a Megrendelés teljesítésének módjával kapcsolatos információkat;

–    csak a román nyelvet használja. Azok a szavak vagy kifejezések is megengedettek, amelyek bár nem tekinthetők románnak, de széles körben használatosak az adott területhez kapcsolódó összes médiában (pl. mouse, notebook, plug and play);

–    megfelelő, nem sértő nyelvezetet használ, olyan kifejezések nélkül, amelyek sérthetnek vagy érinthetnek bármely más Felhasználót/Ügyfelet/Vevőt;

–    biztosítja a Weboldalon bemutatott tartalom helyes csopoertosítását, az alábbiak szerint: minden Kérdés a „Vásárlói kérdések és válaszok” rovatba kerül, az esetleges Vélemények pedig a „Vélemények” rovatba;

–    gondoskodnak arról, hogy az általuk bevitt információk valósághűek, helyesek, nem félrevezetőek és összhangban vannak a hatályos jogszabályokkal, tiszteletben tartva ezzel más felek jogait, a szerzői, védjegy-, licenc- vagy egyéb tulajdonjogokat, reklámozási jogokat vagy magánéleti jogokat;

–    ezt a lehetőséget csak az Oldalon lévő egy bizonyos termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos kommunikációra vagy további részletek megszerzésére használja anélkül, hogy hivatkozna más cégekre, amelyek termékek vagy szolgáltatások eladását és vásárlását hirdetik;

–     semmilyen módon és semmilyen mértékben ne adjon meg és ne kérjen személyes adatot (elérhetőségi adatok, szállítási vagy lakcímre vonatkozó információ, telefonszámok, e-mail címek, név és/vagy vezetéknév stb.), vagy bármilyen más olyan információt, amely vezethet az ilyen személyes adatok nyilvánosságra hozatalára;

–     ne adjon meg információkat és/vagy részleteket más kereskedelmi weboldalakról származó URL-ekről (linkekről), amelyek az Eladóval azonos kereskedelmi tevékenységet folytatnak;

–    ne próbálja megcsalni az Eladó által nyújtott szolgáltatásokat, vagy reklámanyagot tartalmazó Véleményeket/Észrevételeket/Kérdéseket/Válaszokat írni;

–     az Értékelés/Hozzászólás/Kérdés/Válasz üzenetet ne használja kommunikációs eszközként az Eladóval, ebben az értelemben az Eladó Weboldalon regisztrált elérhetőségei kerülnek felhasználásra.

15.4. A reális kritikai értékelésen túl a Felhasználó/Ügyfél/Vevő a Vélemény elküldésekor a kapcsolódó termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó Minősítést is hozzáad. A Vélemények a hozzájuk tartozó Minősítéssel együtt befolyásolják a termék vagy szolgáltatás általános Minősítését, ez a szám zárójelben jelenik meg a termék vagy szolgáltatás címe mellett.

Így a magas Minősítésű Értékelés az összesített Minősítés növekedéséhez, az alacsony Minősítéssel együttjáró értékelés pedig az összminősítés csökkenéséhez vezet. Azok a Felhasználók/Ügyfelek/Vásárlók, akik olyan véleményeket küldenek be, amelyekhez fotó- vagy videófájlokat csatolnak, a következő szabályokat kell betartsák:

–    a feltöltött fájlok olyan képeket és/vagy videókat fognak tartalmazni, amelyek arra a termékre vagy szolgáltatásra utalnak, amelyről a vélemény készült, biztosítva, hogy a feltöltött fájlok tiszteletben tartsák a szerzői jogokat;

–    a feltöltött fájlok nem tartalmazhatnak erőszakot, felnőtteknek szánt tartalmat, hamis nyelvezetet vagy más olyan tartalmat, amely faji vagy etnikai hovatartozás, vallás, fogyatékosság, nem, életkor, veterán státusz, szexuális vagy politikai irányultság alapján egy személyt/csoportot sért;

–    a feltöltött fájlok nem tartalmaznak információkat más személyekről;

–    a feltöltött fájlok nem tartalmaznak URL-eket vagy watermark-okat olyan webhelyekre, amelyek az Eladóval azonos kereskedelmi tevékenységet folytatnak.

15.5. Amikor egy Felhasználó/Ügyfél/Vásárló egy Véleményről/Megjegyzésről/Kérdésről vagy Válaszról szigorúan szubjektív szempontból nem megfelelő tartalomként számol be, az Eladó alaposan megvizsgálja ezt a tartalmat, hogy megállapítsa, sérti-e a Weboldal Általános Szerződési Feltételeit. A beírt szövegeket, fényképeket vagy videókat csak az Eladó általi megvizsgálást követően távolítjuk el az Oldalról.

15.6. Amennyiben az Eladó az Általános Szerződési Feltételek ismételt megsértéséről szerez tudomást, fenntartja a jogot, hogy felfüggessze a Felhasználó/Ügyfél/Vevő azon lehetőségét, hogy Véleményeket/Észrevételeket/Kérdéseket vagy válaszokat írjon „Vásárlói kérdések és válaszok” és „Vélemények” részben. A megvásárolt Áruval és/vagy Szolgáltatással kapcsolatos bejelentések vagy panaszok esetén a Vevők rendelkezésére áll a http://info.Ameco.ro/reclamatii- sesizari oldalon található értesítési űrlap. A panaszok, bejelentések elbírálásának határideje a beérkezéstől számított 30 naptári nap.

16. 16. A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSA

16.1. Kérjük, olvassa el a jelen Dokumentum részét képező, a személyes adatok kezelésére vonatkozó Adatvédelmi tájékoztatót.

17. 17. COOKIE-K HASZNÁLATA

17.1. Tekintse meg a Cookie-kra vonatkozó szabályzatot, amely ennek a Dokumentumnak a részét képezi.

18. 18. VIS MAIOR

18.1. Egyik fél sem vállal felelősséget szerződéses kötelezettségeinek elmulasztásáért, ha a határidőben és/vagy megfelelően, részben vagy egészben nem teljesítés vis maior eseményre vezethető vissza. A vis maior olyan előre nem látható esemény, amelyet a felek nem szabályozhatnak, és amelyet nem lehet elkerülni.

18.2. Ha az esemény bekövetkezésétől számított 15 (tizenöt) napon belül az adott esemény nem szűnik meg, mindkét fél jogosult a másik felet a szerződés teljes felmondásáról értesíteni anélkül, hogy bármelyikük kártérítést követelhetne.

19. 19. IRÁNYADÓ JOG – HATÁSKÖR 19.1. Jelen szerződésre a román jog vonatkozik. Az Eladó és a Felhasználók/Vásárlók közötti esetleges vitákat békés úton rendezik, vagy ha ez nem lehetséges, a viták elbírálását az illetékes romániai bukaresti bíróságok alá vetik.

Cookie-használati szabályzat és hasonló technológiák

1. Cookie-k és hasonló technológiák használatára vonatkozó szabályzat Ez a szabályzat azokra a cookie-kra és hasonló technológiákra vonatkozik, amelyeket adott esetben az AMECO RENEWABLE ENERGY SRL (székhelye: Joseni Nr 1, Jud Harghita) (a továbbiakban: Ameco) által működtetett weboldalak és alkalmazások használják. A 2009/136/EK EU irányelv előírja, hogy cookie-kat tárolhatunk az Ön számítógépén, ha azok elengedhetetlenek az oldalon végzett műveletekhez, és, hogy egyéb célokra az Ön engedélye szükséges. A süti egy kisméretű, betűkből és számokból álló fájl, amely az internetet elérő felhasználó számítógépén, mobilterminálján vagy egyéb berendezésén tárolódik. A cookie a felhasználói terminál által a mi szerverünkhöz vagy egy harmadik fél szerveréhez intézett kérésre kerül telepítésre. Ezek a fájlok elsősorban a felhasználói terminál felismerését és a tartalom releváns, a felhasználó preferenciáihoz igazodó megjelenítését teszik lehetővé. A sütik kellemes böngészési élményt biztosítanak a felhasználóknak, és támogatják azon törekvéseinket, hogy személyre szabott szolgáltatásokat nyújtsunk a felhasználóknak. Weboldalunk a weboldal optimális működéséhez feltétlenül szükséges cookie-kat használ. A sütiket a következő célokra használjuk: az oldal működéséhez, az oldal látogatóinak viselkedésének elemzéséhez, reklámozáshoz. Ezt a szabályzatot kiegészíti az Ameco általános adatvédelmi szabályzata, amely itt található, és a Weboldal Általános Szerződési Feltételei, amelyeket itt olvashatja el, ezek további hasznos információkat is tartalmaznak, beleértve az Ameco adatvédelmi felelősét, az Ameco adatkezelésének minden célját, az Ön jogait, kivételeket és korlátozásokat stb. A személyes adatok megfelelő védelme az Ameco egyik fontos célkitűzése. Az a vágyunk, hogy az Ameco megközelítésével kapcsolatban a lehető legvilágosabbak és átláthatóbbak legyünk. Kérdéseivel forduljon hozzánk az info@ameco.ro címen. Az oldalon történő fiók létrehozása során a felhasználónak el kell fogadnia a Személyes Adatkezelési Szabályzatot, valamint az Általános Szerződési Feltételeket a megfelelő négyzetek bejelölésével: 

  • Elolvastam, megértettem, és ELFOGADOM, hogy személyes adataimat a Személyes Adatkezelési Szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezeljék (link) (jelölőnégyzet) 
  • Elolvastam, megértettem és ELFOGADOM a Weboldal Általános Szerződési Feltételeit (link) (jelölőnégyzet)

2. Mik a sütik? A süti egy kisméretű, betűkből és számokból álló fájl, amely az internetet elérő felhasználó számítógépén, mobilterminálján vagy egyéb berendezésén tárolódik. A cookie a felhasználói terminál által a mi szerverünkhöz vagy egy harmadik fél szerveréhez intézett kérésre kerül telepítésre.

3. Mire használják a sütiket? Ezek a fájlok elsősorban a felhasználói terminál felismerését és a tartalom releváns, a felhasználó preferenciáihoz igazodó megjelenítését teszik lehetővé. A sütik kellemes böngészési élményt biztosítanak a felhasználóknak, és támogatják az Ameco azon törekvéseit, hogy felhasználóbarátabb szolgáltatásokat nyújtson, pl.: - online adatvédelmi beállítások, bevásárlókosár vagy releváns hirdetések. Aggregált anonim statisztikák készítéséhez is használják őket, amelyek segítenek megérteni, hogy weboldalaink miben részesítik a felhasználót, lehetővé téve számunkra, hogy javítsuk azok szerkezetét és tartalmát anélkül, hogy a felhasználó személyes azonosítása lehetséges legyen.

4. Milyen sütiket használunk? Kétféle cookie-t használunk: munkamenetenkénti és rögzített. A munkamenetenkénti sütik olyan ideiglenes fájlok, amelyek a munkamenet végéig vagy az alkalmazás bezárásáig a felhasználói terminálban maradnak. A rögzített cookie-k a cookie- paraméterek által meghatározott ideig maradnak a felhasználói terminálon, vagy amíg azokat a felhasználó manuálisan nem törli.

5. Hogyan használja a cookie-kat ez az oldal? Az oldal látogatása során a következő típusú cookie-k kerülhetnek elő: az oldal működéséhez feltétlenül szükséges cookie-k, elemző cookie-k, hirdetési cookie-k. A cookie-k és/vagy hasonló technológiák feltétlenül szükségesek az oldal megfelelő működéséhez, amelyek az oldal elérésekor vagy az oldalon végrehajtott műveletek követésekor az Ön eszközén kerülnek beállításra, adott esetben. Beállíthatja böngészőjét úgy, hogy blokkolja a cookie-kat, de ebben az esetben az oldal bizonyos részei nem fognak megfelelően működni.

6. Tartalmaznak-e a cookie-k vagy a hasonló technológiák személyes adatokat? A sütik vagy a hasonló technológiák önmagukban nem igénylik a személyes adatok felhasználását, és sok esetben nem azonosítják az internetezőket. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a cookie-k használatával személyes adatok gyűjthetők, hogy a felhasználónak bizonyos funkcionalitásokat könnyítsenek, vagy hogy a felhasználó preferenciáira szabottabb élményt kínáljanak. Az ilyen adatok oly módon vannak titkosítva, hogy az illetéktelen személyek ne férhessenek hozzájuk. Mik a hasonló technológiák? Vannak más technológiák is, amelyek ugyanazokra a célokra használhatók, mint a cookie-k. Az Ameco hasonló technológiaként használja a Helyi Tárolást.

7. Cookie-k blokkolása

Ha szeretné letiltani a sütiket, az oldal egyes funkciói le lesznek tiltva, és ez bizonyos meghibásodásokat vagy hibákat eredményezhet oldalunk használatában. Például a cookie-k blokkolása megakadályozhatja, hogy: • online vásároljon • bejelentkezzen a fiókjába Ha elfogadja ezeket a korlátozásokat, és szeretné letiltani a cookie-kat, kövesse az alábbi utasításokat: A legtöbb böngésző alapértelmezés szerint a cookie-k elfogadására van beállítva, de Ön módosíthatja a beállításokat néhány vagy az összes cookie letiltásához. Válassza ki böngészőjét az alábbi listából, hogy megtekinthesse a böngésző megnyitása után követendő utasításokat. A fenti linkek nem tartoznak az Ameco oldalaihoz, és az Ameco nem vállal felelősséget azok tartalmáért.

8. Cookie-elhelyezési beállítások kezelése Általánosságban elmondható, hogy a weboldalak elérésére használt alkalmazások alapértelmezés szerint lehetővé teszik a cookie-k és/vagy hasonló technológiák mentését a terminálon. Tárolásuk az alábbi 11. pontban található táblázatban leírt időtartamig történik. Ezek a beállítások módosíthatók úgy, hogy a cookie-k automatikus adminisztrálását a webböngésző blokkolja, vagy a felhasználót minden alkalommal értesítse, amikor cookie-kat küldenek a termináljára. Részletes információk a cookie-k kezelésének lehetőségeiről és módjairól az alkalmazás (böngésző) beállítási területén találhatók. A cookie-k használatának korlátozása hatással lehet a weboldal bizonyos funkcióira.

9. Miért fontosak a cookie-k és/vagy hasonló technológiák az internet számára? A sütik és/vagy hasonló technológiák központi szerepet töltenek be az internet hatékony működésében, segítve az egyes felhasználók preferenciáihoz és érdeklődési köréhez igazodó, felhasználóbarát böngészési élményt. A cookie-k elutasítása vagy letiltása lehetetlenné teheti egyes webhelyek vagy webhelyrészek használatát. A cookie-k letiltása nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem kap a törvénynek megfelelő online hirdetéseket – csupán azt, hogy a továbbiakban nem tudja figyelembe venni az Ön preferenciáit és érdeklődését, amint azt az Ön böngészési viselkedése is bizonyítja. Példák a cookie-k fontos felhasználására (amelyhez nem szükséges a felhasználónak fiókon keresztüli azonosítása): A felhasználó preferenciáira szabott tartalom és szolgáltatások – termék- és szolgáltatáskategóriák. A felhasználók érdeklődésére szabott ajánlatok Jelszavak megjegyezése Gyermekvédelmi szűrők megjegyezése az internetes tartalmakra (családi mód opciók, biztonságos keresési funkciók). Korlátozza a hirdetésmegjelenítés gyakoriságát – Korlátozza a hirdetésmegjelenítések számát egy adott felhasználó számára a webhelyen. Felhasználó számára releváns hirdetések biztosítása.

Analitikai funkciók mérése, optimalizálása és adaptálása – például egy webhely bizonyos szintű forgalmának megerősítése, milyen típusú tartalmat néznek meg, és hogyan jut el a felhasználó egy webhelyre (pl. keresőmotorok, közvetlenül, más webhelyekről stb.). A webhelyek ezeket az elemzéseket a használatukra vonatkozóan végzik annak érdekében, hogy szolgáltatásaikat a felhasználók javára javítsák. 10. Biztonsági és adatvédelmi problémák A böngészők általában beépített adatvédelmi beállításokkal rendelkeznek, amelyek különböző szintű cookie-elfogadást, érvényességi időtartamot és automatikus törlést biztosítanak, miután a felhasználó meglátogatott egy adott webhelyet.