Ameco impregnált fa

Ár
63,00 RON
Ameco-Lemn-Impregnare-Banner-Produs
Lemn-Impregnat-calibrat-rotundPNG
Lemn-Impregnat1
Lemn-Impregnat2
Lemn-Impregnat3
Lemn-Impregnat4
Lemn-Impregnat5
Lemn-Impregnat6
Lemn-Impregnat7
Lemn-Impregnat8
Lemn-Impregnat9
Ameco impregnált fa

A fa vákuumnyomás alatti Tanalith E 3475 oldattal való impregnálásával készül, amelyet a magas biológiai lebomlási kockázatnak kitett fához ajánlanak, nevezetesen: villanyoszlopok, telefonoszlopok, hídlábak, vasúti talpfák, gerendák, teraszok, kerítések, kapuk stb.

Árajánlat kérés
Opinia clientilor:
Átlag: (szavazat)

Kezelés TANALITH E 3475-el

A házak, kerítések, hidak, ellenálló szerkezetek építéséhez használt fa sérülékeny anyag, és több okból is lebomolhat, belül és különösen kívül. Nedvesség, időjárás, gombák, penészgombák, rovarok és tűz elleni állósága fajonként eltérő. Az ellenállóképesség azonban javítható különféle anyagokkal való kezeléssel, a fa rovarölő szerekkel való impregnálásával pedig sokkal ellenállóbbá válik. Az így kezelt faanyag biztonságosan felhasználható a házak szerkezeteihez, vagy olyan külső szerkezetekhez, amelyeknek szembe kell nézniük az időjárással vagy az UV sugárzás romboló hatásával.

Kezelés TANALITH E 3475-el
A fa vákuumnyomás alatti Tanalith E 3475 oldattal való impregnálásával készül, amelyet a magas biológiai lebomlási kockázatnak kitett fához ajánlanak, nevezetesen: villanyoszlopok, telefonoszlopok, hídlábok, vasúti talpfák, gerendák, teraszok, kerítések, kapuk, stb.
Az autoklávokban az impregnálás eléréséhez a következő eljárásokat kell követni:

Az impregnálandó árut (fa) a következőképpen kell elkészíteni:
-impregnálás előtti mérés;
-páratartalom mérése páratartalom mérővel;
-elhelyezés az autokláv tápvezetéken;
-rögzítés hevederekkel a szállítókocsihoz;
Az impregnálási folyamat elindításához az autokláv medencéjében lévő oldatról laboratóriumi vizsgálatot kell végezni, így meghatározva a vízzel kevert tanalit koncentráció fokát, az oldat hőmérsékletét és ezek jelölését a meghatározott táblázatokban.
Az anyag koncentrációjának megállapítása után a keveréket a medencében az autoklávon felszerelt keverővel készítjük. Ha a laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy az oldat normál paraméterekkel rendelkezik, kezdődhet az impregnálási folyamat! Ha nem, a szükséges beállításokat víz és oldat hozzáadásával kell végezni a kívánt koncentráció eléréséhez.
Ellenőrizzük az autokláv belsejét, és helyezze be a már rögzített fát. Az autokláv ajtajának zárásakor megtörténik a tömítések ellenőrzése, majd az ajtót az autokláv működési rendszerét és az áramellátást is aktiváló zárszerkezettel rögzítjük!

 

Lovaglás és sportakadályok
Lovaglás és sportakadályok
Kerek kalibrált fa kerítések
Kerek kalibrált fa kerítések
Rács szőlő és gyümölcsfák számára
Rács szőlő és gyümölcsfák számára
Elemente Case busteni
Félkör alakú elemek nyaralókba és tetőtérbe

A ciklus egy fokozatos tárcsára van programozva, amely rögzíti a teljes impregnálási folyamatot, rögzíti az impregnálási időt, a kezdeti vákuum értékeit, a végső vákuum értékeit és az autoklávban lévő nyomást!


I. A kezdeti vákuum létrehozása:
Ez abból áll, hogy kinyitják a vákuumszelepet és elindítják a vákuumszivattyút, kialakítva a fára ható vákuumot, a folyamat kiszívja a levegőt a facellákból. A kezdeti vákuumhoz adott időt a fa fajtája és a fahasználati osztályok határozzák meg.
A kezdeti vákuum akár 800 Mbar, és 5 perctől 120 percig tarthat! Ezután a vákuumszivattyút, majd a vákuumszelepet zárni kell.
II. Autokláv elárasztása:
A kialakult vákuumviszonyok között tanalit oldattal elárasztjuk, kinyitva a nyomószivattyú szelepét, ez a folyamat az autokláv medencéjében lévő oldatot az autoklávban keletkező vákuum által a feltöltődésig elnyeli. Ezután a szelep bezárul.
III. Nyomás alkalmazása:
A nyomás szerepe, hogy mélyen behatoljon a fa szerkezetébe, a fafajtának és a fahasználati osztályoknak megfelelően készül 5 perctől 120 percig terjedő időintervallumban, és a nyomószivattyú kinyitásából áll, mely 12 bar értéket elérő hidraulikus hatást fej ki. Nyomás alatti impregnáláshoz a következő használati osztályokat kell figyelembe venni:
1. osztály - Beltéri, száraz környezetben használt fatermék;
2. osztály - Fatermék, amelyet magas páratartalmú beltéri helyiségekben használnak;
3. osztály Kültéri használatú fatermék, festetlen, talajjal nem érintkezve;
4. osztály – A talajjal és édesvízzel közvetlenül érintkező helyeken használt fatermékek;
5. osztály – Sós vízzel érintkező helyeken használt fatermékek, tengeri felhasználás.
A kívánt nyomás elérésekor kapcsolja ki a nyomószivattyút.
IV. Autokláv oldat evakuálása:
A túlnyomásos ütemre szánt idő után az autoklávot kiürítjük. A légtelenítő szelepet és a leeresztő szelepet ki kell nyitni, így az oldat az autokláv alatti medencébe folyik le.
V. A végső vákuum létrehozása:
A végső vákuum létrehozásához kinyitják a vákuumszelepet, majd kinyitják a vákuumszivattyút, létrehozva a végső vákuumot, amelyet a fatényezők, a felhasználás típusa és osztálya befolyásol, és szükségesnek bizonyul a várakozási idő, amely 5 perc és 120 perc között lehet. A végső vákuum feladata a felesleges oldat eltávolítása és a tárolóedénybe való szivattyúzása.

Ameco impregnált fa
Fa kezelése Tanalittel
ameco_logo

Az impregnálási ciklus befejezése:


A végső vákuumra szánt idő letelte után az impregnálási folyamat befejeződik, a légtelenítő szelepet kinyitjuk, amíg az autokláv hengere teljesen nyomásmentes nem lesz, majd az ajtózárat kinyitjuk és a fa kikerül az autoklávból kívül a tápvezetéken! A levegővel érintkező fa a benne lévő alacsony nyomás miatt felszívja a felületéről az oldatot, és mivel 24 órás száradási időt igényel, a tető alatt kell hagyni és csak ezt követően szállítani.
Az impregnálási szakasz végeztével a laboratóriumban ellenőrizni kell a hidrométer által jelzett anyag értékét, a fa újramérését, az impregnálási ciklus miatt a medencéből hiányzó oldat mennyiségének meghatározását, az oldat pótlását betartva a mennyiségeket, az adatok bevitelét és rögzítését a rendszerbe, az impregnálási ciklust igazoló dokumentumok elkészítését.