Vei deveni o parte din povestea succesului nostru!

basic page header image
Cumparam Lemne

Materia prima de inalta calitate reprezinta fundamentul pentru activitatea noastra de producere a peletilor din lemn, asternutului de animale din lemn si a brichetelor. Aceasta ne permite o prelucrare eficienta si, in final, obtinerea de produse de inalta calitate.

Compania noastra activeaza, in primul rand, pe baza stransei cooperari cu partenerii nostri. Oferim si cerem onestitate si corectitudine  in relatiile noastre si, desigur, respectarea normelor si prevederilor legale. Cautam in permanenta sa ne imbunatatim si sa ne dezvoltam procedurile si asteptam o atitudine similara din partea partenerilor nostri. Doar in acest fel se pot gasi cele mai bune solutii de produs.
De multi ani derulam parteneriate solide, de durata, dar suntem incantati si de cererile venite din partea unor potentiali noi furnizori de bustean si tocatura din lemn fara coaja.

Achizitii de bustean
Achizitionam lemnul pe care il utilizam din paduri gestionate durabil. Ameco Renewable Energy prelucreaza lemn de rasinoase si foarte putin cca. 2% foioase din totalul cantitatii prelucrate.
Cerinte pentru materiile prime si criteriile de calitate
Cerintele noastre legate de materia prima si criteriile de calitate sunt stipulate in conditiile de achizitie. Solicitam angajatilor si furnizorilor nostri sa adere la standardele de inalta calitate ca FSC, si sa respecte Regulamentul (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European si al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligatiilor care revin operatorilor care introduc pe piata lemn si produse din lemn respective pastrarea unui Sistem Due Diligence  pentru a nu achizitiona lemn din surse controversate.
Detinem Certificarea Lantului de Custodie FSC ( Forest Stewardship Council), recunoscuta la nivel international.
Detinem de asemenea certificat de calitate pentru peletii din lemn ENplus in concordanta cu normele EPC (European Pellet Council).

Conditii specifice achizitiilor
Conditiile impuse materiei prime / Biomasei
Origine/ specificatii Tipul lemnului Specii Lungimea(m)

Diametrul la varf(cm)
Lemn Rotund Molid/Brad/Pin Silvestru 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 8-65
Lemn pentru foc,
Tocatura fara coaja si

Rumegus rasinoase
Foioase Max. 4 1-80, 1-65Politica de aprovizionare cu masa lemnoasa a firmei Ameco Renewable Energy
Padurile gestionate sustenabil reprezinta cea mai mare prioritate pentru firma Ameco Renewable Energy. Ne luam angajamentul sa asiguram ca toata masa lemnoasa pe care o achizitionam este recoltata in mod responsabil din paduri gestionate sustenabil.


Persoana de contact:


Vartolomeu GAFTONE
             ing.silvic
S.C. AMECO RENEWABLE ENERGY S.R.L.
Joseni nr. 1, jud. Harghita
M: +40 757 572 105
Tel: +40 266 363 457
E-mail: vartolomeu.gaftone@ameco.ro
Web: www.ameco.ro
ATU: RO 18630351
CIF:  J19/372/2006

Achizitii tehnice
O cat mai buna cooperare cu partenerii este secretul succesului nostru comun.

Calitatea si fiabilitatea produselor si a serviciilor achizitionate de la partenerii nostri influenteaza direct procesele noastre de productie si produsele din lemn pe care le oferim clientilor nostri exigenti din intreaga lume.

Cautam solutii eficiente si sustenabile care sa ajute la optimizarea proceselor de productie prin achizitionarea consumabilelor, utilajelor, pieselor de schimb si a serviciilor atat de la furnizori din Romania cat si din strainatate.
Echipa de achizitii tehnice cauta intodeauna parteneri de incredere si colaborari de lunga durata, care sa garanteze cea mai buna calitate a produselor si a serviciilor.